bennekomsvocaalensemble.nl

Welkom en nieuws

16-02-2020

BVE is gestopt: 18 jaar mooie muzikale momenten afgesloten

BVE is gestopt: 18 jaar mooie muzikale momenten afgesloten

Bennekoms Vocaal Ensemble 2002-2020

Mooi was het zeker op zaterdagavond 8 februari in de goed gevulde Oude Kerk van Bennekom. Daar klonk de jaarlijkse Avondmuziek van het Bennekoms Vocaal Ensemble, met kerkmuziek van Da Palestrina, Schütz, Haydn, Johann Ludwig Bach en Krieger, afgewisseld met aria's uit het Stabat Mater van Pergolesi en The Messiah van Händel, prachtig vertolkt door de sopraan Tenar van Kooten Niekerk. Mooi was het om naar te luisteren, mooi was het ook om deze prachtige muziek in te studeren en ten gehore te brengen. Dat was ook te merken aan de staande ovatie nadat het laatste 'Alleluja!' had geklonken. Maar dit was de laatste Avondmuziek van het BVE.


Die avond klonk de muziek vooral feestelijk. Maar de werkelijkheid van de afgelopen periode is voor het koor minder feestelijk of beter gezegd: verdrietig. Binnen amper twee jaar zijn vier koorleden overleden en zagen enkele leden zich om dringende redenen genoodzaakt te stoppen. En nieuwe leden werven wilde niet lukken. Daarom hebben dirigent en koorleden besloten nog één keer een mooie Avondmuziek te verzorgen om daarna, tijdens de algemene ledenvergadering op 25 februari 2020, het Bennekoms Vocaal Ensemble te ontbinden.

 

Passie voor oude kerkmuziek
Achttien jaar geleden wist dirigent Gert Winkelhorst genoeg mensen enthousiast te krijgen om het ensemble op te richten. En zijn passie voor de oude kerkmuziek zorgde ervoor dat velen in Bennekom in al die jaren konden ervaren hoe deze muziek het waard is nog gezongen, gespeeld en beluisterd te worden. Daarvoor kan 'Bennekom' hem dankbaar zijn.
Verder is een woord van dank ook op zijn plaats voor de vaste groep instrumentalisten die ervoor zorgde dat een uitvoering pas echt musiceren werd. En de vaste solisten, Mariska Wessel en Tenar van Kooten Niekerk, zorgden steeds voor muzikale hoogtepunten tijdens een Avondmuziek.


Dank aan trouw publiek, donateurs en sponsors
Dit alles kon financieel alleen mogelijk gemaakt worden door de vrijwillige giften bij de uitgang en de bijdragen van de donateurs en sponsors. Als na het opheffen van het koor alle kosten betaald zijn, zal het overgebleven saldo geschonken worden aan het Koningin Wilhelmina Fonds, met dank aan het Avondmuziekpubliek, de donateurs en sponsors!


Ja, het is mooi geweest.

 

Als u wilt reageren, dan kunt u een bericht achterlaten in ons gastenboek. Bij voorbaat dank voor uw reactie.

Deze website stopt op uiterlijk 1 oktober 2020.