bennekomsvocaalensemble.nl

Welkom en nieuws

09-09-2019

We zijn weer begonnen

Na de zomerstop, zijn wij weer begonnen met zingen en de tweewekelijkse repetitie. Dat doen we natuurlijk graag, maar anderen laten meegenieten is wellicht een nog mooiere ervaring. De plannen daarvoor liggen in grote lijnen al klaar. Zo is er de jaarlijkse traditie van onze Avondmuziek in het vroege voorjaar van 2020. Onder leiding van onze vaste dirigent, Gert Winkelhorst, zijn we begonnen met instuderen van prachtige muziek van o.a. Joseph Haydn, Heinrich Schütz en Johann Krieger.

 

Cantatedienst op 27 oktober 2019

Maar u kunt al eerder naar ons komen luisteren. Op zondag 27 oktober werken we mee aan de gezamenlijke Hervormd/Gereformeerde avonddienst in de Oude Kerk van Bennekom. In overleg met ds. Anne Verbaan hopen we er een mooie cantatedienst van te maken met vocale muziek van o.a. Dietrich Buxtehude (cantate Was frag' ich nach der Welt) en Gottfried August Homilius (zijn fraaie Unser Vater).

 

Zing mee!

Als u nu denkt: 'Ja, mooie muziek om naar te luisteren, maar eigenlijk is het nog mooier die muziek zelf te kunnen maken.' Nou, dat kan! Het begin van het winterseizoen is een mooie gelegenheid om aan die wens gehoor te geven. Hierboven heeft u al een indruk gekregen van ons repertoire, globaal samen te vatten als kerkmuziek uit de 16e t/m de 19e eeuw.

Wie een beetje thuis is in deze muziek weet dat het vooroordeel 'ouderwets, zwaar en moeilijk' absoluut onjuist is. Het is levende muziek die de eeuwen doorstaan heeft, levendig en soms zelfs lichtvoetig en zeker niet moeilijker te zingen dan veel moderne, populaire muziek met vaak lastige ritmes.

Kom gerust eens kennismaken.

 

We repeteren op dinsdagavond, om de veertien dagen in de oneven weken in de Broek-Akker, Hof van Sint Pieter 41, Bennekom. Van 20.00 tot 22.00 uur.

Kijk voor meer informatie op deze website waar u ook fragmenten uit ons repertoire kunt beluisteren.

 

Hartelijk welkom en... zing mee met het BVE!